maandag 26 oktober 2015

Arsène Lupin - Het meisje met de groene ogen



Als tijdverdrijf heeft meesterdief Lupin de gewoonte om willekeurige dames te volgen. Hij besluit een dame met blauwe ogen te volgen. Wanneer deze in de problemen komt overweegt Lupin om in te grijpen. Maar hij heeft al gauw in de gaten dat deze dame heel goed voor zichzelf kan opkomen. Dus besluit hij een andere dame, een dame met groene ogen, te volgen. Maar op zijn pad komt hij weer de vrouw met blauwe ogen tegen. Wanneer deze wordt vermoord komt de dame met de groene ogen weer op zijn pad. Lupin moet natuurlijk weer het naadje van de kous weten. Dit is niet geheel zonder gevaar.

Het oorspronkelijke verhaal is van Maurice Leblanc. Zijn eerste verhaal schreef hij in 1893 en zijn laatste boek verscheen in 1937. Ik ben niet bekend met het origineel van dit verhaal. Het verhaal is voor deze strip bewerkt door André Duchâteau. Het is op zich een prima bewerking. Het verhaal is verrassend en leuk geschreven. Maar toch denk ik dat 48 pagina’s te kort zijn om het verhaal tot zijn recht te doen komen. Dat vind ik jammer.

De tekeningen zijn van Jacques Géron. Het is prima getekend, daar heb ik niets op aan te merken.

Vind ik dit album een aanrader? Ja, als je een niet al te uitgewerkt verhaal verwacht is dit een prima te pruimen album.

---

Genre: detective, misdaad
Links:
Arsène Lupin - De holle naald recensie
Arsene Lupin - 813 • Het dubbelleven recensie
Arsene Lupin - De kristallen stop recensie
Arsène Lupin - Het meisje met de groene ogen recensie
Arsène Lupin - Victor van de Parijse recherche recensie 
Arsène Lupin wikipedia
Maurice Leblanc wikipedia
André-Paul Duchâteau wikipedia
André-Paul Duchâteau op de comiclopedia
Jacques Géron wikipedia
Jacques Géron op de comiclopedia
Collectie Detectivestrips op stripinfo.be
Arsène Lupin op Catawiki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten